Scholen & docenten

Alle groepen van het basisonderwijs, ook de allerjongsten van 4 jaar, het speciaal onderwijs en de basisvorming van het voortgezet onderwijs zijn welkom na reserveren.

Basisscholen

De meeste activiteiten kunnen de kinderen op eigen niveau prima aan. Moeders of vaders moeten wel in de buurt blijven zoals dat bij deze leeftijd nog hoort. Kleuters kunnen zich ook uitstekend vermaken in de Ontdekhoek; meestal duurt het even voordat de kleuters op gang komen maar dan kunnen zij ook heel lang en geconcentreerd bezig zijn. Voor leerkrachten die op de KLOS zijn opgeleid, is in de Ontdekhoek veel van de didactiek terug te vinden die grote onderwijskundigen specifiek voor deze leeftijdsgroep aanbevelen.

Voor kinderen in de leeftijd van de middenbouw is de Ontdekhoek helemaal een schot in de roos. Dat de proefjes zelfstandig uitgevoerd kunnen worden spreekt enorm aan. Achter elk onderwerp zit een groot aantal mogelijkheden verborgen die deze leeftijdsgroep kan oppakken en enorm uitdaagt om daar wat van te maken. Voor de nieuwsgierigheid en onderzoekingsdrang die deze leerlingen nog eigen is heeft de Ontdekhoek veel te bieden.

De leerlingen van deze leeftijdsgroep spelen er net zo graag als jongere kinderen. Bij hen echter borrelen, na enige tijd, plannen op om proefjes te verbeteren. De onderwerpen van de Ontdekhoek bieden hen hiervoor een enorm aantal mogelijkheden. De combinatie van denken-doen, het resultaat bekijken èn dat willen verbeteren is een uitdaging die de Ontdekhoek voor deze leeftijdgroep te bieden heeft.

Voortgezet onderwijs

Al zijn de leerlingen in de basisvorming al wat ouder, toch komen zij in de Ontdekhoek aan hun trekken.
De proefjes van de Ontdekhoek zijn voor docenten Techniek een goede aanvulling bij hun vak dat in de Basisvorming op het rooster staat. Hoewel in het verleden extra opdrachten zijn ontwikkeld voor deze groep bleken zij toch niet te voldoen. Lekker onbezorgd en ongestoord met de vele proefjes bezig zijn heeft nog steeds de voorkeur boven theorie, verslag of huiswerk.

Speciaal onderwijs

Kinderen met leer- en opvoedingsproblemen, met een geestelijke of verstandelijke handicap zijn welkom in de Ontdekhoek. Alle kinderen krijgen de mogelijkheid om op eigen niveau en tempo spelenderwijze te leren.
De Ontdekhoek heeft leerlingen uit alle vormen van dit brede palet aan onderwijs op bezoek gehad en steeds konden leerlingen en de Ontdekhoek het heel goed met elkaar vinden. Doen en denken met je handen spreekt met name deze leerlingen aan. Leerkrachten zijn elke keer weer verbaasd hoe lang en intensief de activiteiten de kinderen kunnen boeien.

 

Naast bezoek aan de Ontdekhoek biedt de Ontdekhoek scholen het volgende aan:

  • werkmaterialen van de Ontdekhoek kunnen tegen kostprijs worden aangeschaft
  • studiedagen over het vak Science kunnen op maat worden verzorgd
    (van onderbouw tot bovenbouw)

Denk hieraan!

  1. Reserveren is verplicht, via het reserveringsformulier
  2. U reserveert een dagdeel.
  3. Prijs: € 9,- per leerling bij 2 uur, € 10,- per leerling bij 3 uur, begeleiders €3,-
  4. Groepsgrootte bedraagt minimaal 10 leerlingen.
  5. Annuleren, bij niet tijdig annuleren, (48 uur van te voren) worden kosten in rekening gebracht. (€ 125,-)

Voor docenten Basisonderwijs

Het aanbod en de presentatie van de Ontdekhoek sluiten naadloos aan bij de nieuwsgierigheid en onderzoeksdrang van jonge kinderen. In de Ontdekhoek is te zien hoe kinderen met Techniek kunnen en willen omgaan. Kinderen blijken het geleerde te integreren in hun spel. De onderwerpen en proefjes zijn zo gekozen en ontwikkeld dat kinderen spelenderwijs leren. Daarnaast doen ze een eerste praktische indruk op van het werk in technische bedrijfstakken.
De Ontdekhoek is een werkplaats waar zichtbaar is hoe aanschouwelijk onderwijs haalbaar en betaalbaar kan zijn voor kleuters tot en met leerlingen in het voortgezet onderwijs.Het concept van denken-doen-verbeteren spreekt kinderen aan en is een goed middel om onverwachte capaciteiten en talenten op het spoor te komen.

Kies een datum

Juni
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

In het huidige Nederlandse onderwijs is helaas geen plaats ingeruimd om kinderen te leren onderzoekend bezig te zijn. Ons land loopt hiermee enorm achter bij andere landen, bijvoorbeeld Engeland. In het Verenigd Koninkrijk is Science al een jaar of 30 een verplicht vak. Vanaf de kleuterleeftijd krijgen kinderen 2 uur per week les in Science.
Scholen in Engeland kunnen gebruik maken van vele faciliteiten en krijgen ondersteuning bij het ontwikkelen van Science onderwijs. Zo zijn er onlangs zelfs Science Learning Centers opgericht, speciaal voor leerkrachten en docenten om hun onderwijs in Science te verbeteren.

Veel van de Science aanpak is in de Ontdekhoek terug te vinden.
De proefjes die aangeboden worden zijn niet alleen educatief verantwoord maar ook volkomen veilig gebleken.

Reserveer direct!

Aanmeldformulier voor Scholen en Groepen
Naam School / Groep
Naam School / Groep
Gewenste tijdblok
Limonade

Openingstijden publiek :

Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn we geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.


Scholen/Groepen alleen via reservering.

Man:   Scholen/Groepen Din:     Scholen/Groepen Woe: Scholen/Groepen Don: Scholen/Groepen Vrij:     Scholen/Groepen Zat:     Scholen/Groepen Zon: Scholen/Groepen

Tip: Neem oude flesjes, doppen, melkpakken etc. mee en knutsel je eigen boot/auto.

Scholen/Groepen/Verjaardagsfeestjes alleen via reservering!